saya mendaftar dgn >>

Sila LA CliCk Ya.....Tq So Much

Monday, August 3, 2009

AlhamDulillaH ....

alhamdulillah ....yun selamat melahirkan bby boy on 26 may 2009...12.50pagi....suke..happy...syukur sngt sebab dipermudah kan bersalin.....actually yun dah overdue 7 HARI....heehe bby suke duk dlam perut mak dia....so kena induse to take bby out...sian bby....yun admit wad 25 may...2 stgh ptg induse...stay tak le bangun 2 jam + buat CTG + dia bagi makan ( coz mase tu dah time makan malam dlam 5 lebih ptg) ...still tak sakit ...so yun ape lai pi kuar dari kamar bersalin tu cari ibu ayah ngan hubby kat luar...kat luar siap makan bubur ibu masak (nasi spital tak best)...dah makan2 7am yun masuk balik...kul 9 doc dtg check baru bukak 2cm...so doc decide masuk 2nd ubat ...urm..so 2nd time induse after 2 hours melayan sakit perut nak beranak + teran...yun selamat mengeluar kan si kecik tu ....

but yg klakar nye ....tak sempat nak pi kamar bersalin....yun dah terberanak kat bilik rawatan..kelam kabut nurse and doc...nurse check dah full buka...doc dtg dah nampak pale bby ...pecahkan ketuban ..terus teran ...dlam 5-6 kali teran ...selamat bby kuar ...alhamdulillah sakit pun tak lama .....syukur sngt2..duk spital pun tak lama ptg 26hb tu dah kuar.....eii tak kose mak duk lelama kat spital ....
nampak muka bby sejuk perut ngandung......tak rase sakit pun beranak....pasni le lai la...tapi tunggu bby besa sikit ..nanti ley jaga adik..

so selama 2 bulan berpantang ...da masuk balik kije da....sayang tol nak tinggal kan bby ..cedey jek rase ..tapi kene jugak ...kang sape nak bagi makan hehhehe

thankq Allah...for your give..

MUHAMMAD AKID HAFIY B. MOHAMMAD ARIF

Sempat Lai tu ...heheh


FresH lAi nI ....


Dah SeMinggU da....

1 comment:

sya said...

ihiks..
congrats...!

aunty x sempat laie nak jenguk akid..nanti ey..skang nih nak g pon x berani..aku demam...kenit pon x baper sihat sgt tuh...

nnt dah ok,aku dtg jenguk ey

hugs n kisses to akid